Sute de jucării contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 600.000 de lei confiscate de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

Jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud. FOTO: ANV

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au descoperit, într-un container sosit din China, câteva sute de jucării contrafăcute, ci o valoare de piață de aproximativ 600.000 de lei.

Astfel, în cadrul controlului fizic efectuat în perioada 8 – 12 iunie asupra unui container ce aparținea unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina, inspectorii vamali au descoperit 472 de jucării, care aduceau atingere mărcilor „Mercedes-Benz AMG” și „BMW M5”. Totodată, în timpul aceleiași perioade, un alt container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România, a fost supus unui control fizic în cadrul căruia au fost reținute 5.000 de figurine din carton susceptibile de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală pentru marca „Smiley”.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este estimată la aproximativ 600.000 de lei, calculată pe baza prețului de vânzare cu amănuntul al unui produs original pe piață.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*