Cinci imigranți ilegali marocani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni cu ajutorul autospecialei de termoviziune

Imigranți marocani, prinși de polițiștii de frontieră când încercau să intre ilegal în România. FOTO IGPF

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, cu ajutorul autospecialei de termoviziune, cinci cetățeni din Maroc care încercau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Potrivit Gărzii de Coastă, duminică dimineață, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au observat cu ajutorul autospecialei de termoviziune, în apropierea frontierei de stat, cinci persoane care nu își justificau prezența în zonă, mergând dinspre frontieră către interior.

„Imediat, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zonă, iar cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație au descoperit, ascunși într-o lizieră din apropierea localității Măgura, cinci persoane de sex masculin. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, iar în cadrul primelor verificări s-a stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni marocani, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani. La cercetări, cei cinci au declarat că intenționau să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii marocani fiind preluați, conform acordului de readmisie româno-bulgar, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*