Cetățeni marocani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Cetățeni marocani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră constănțeni, în cooperare cu agenți din cadrul Poliției Rurale Băneasa, au prins, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni din Maroc care au intrat ilegal în România, din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov, în cooperare cu agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, acționând în baza unei informații, au descoperit, miercuri, între localitatea Bugeac și Mănăstirea Dervent, doi bărbați despre care existau suspiciuni că au intrat ilegal în România.

Cei doi au fost duși la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt cetățeni marocani, în vârstă de 28, respectiv 31 de ani.

„Totodată, s-a constatat că pe numele unuia dintre cei doi era emisă o alertă de către autoritățile din Germania. De asemenea, în cadrul cercetărilor, aceștia au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Cetățeni marocani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Poliția de Frontieră

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*