Cerșetoria, consumul de alcool în spațiul public sau aruncarea deșeurilor la întâmplare, sancționate de polițiștii locali

Sancțiuni de aproape 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni desfășoară permanent acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire și înfrumusețare a localității, a măsurilor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a circulației pe drumurile publice. Zilele trecute au fost vizată zona centrală a orașului.

Cu această ocazie au fost legitimate 115 persoane, fiind aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 19.230 lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali. Cele mai multe abateri au vizat consumul de alcool sau fumatul în spațiul public, aruncarea de ambalaje și alte deșeuri la întâmplare sau apelarea la mila publicului.

În același timp, polițiștii locali au sancționat și persoanele surprinse că circulau în mijloacele de transport în comun fără a avea bilet, dar și șoferii care au staționat în locuri nepermise sau care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități fără a avea acest drept.

„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numărul de telefon 0241.484.205 – Dispecerat”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*