FOTO Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost sărbătorite cu fast la Cumpăna

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost sărbătorite la Cumpăna FOTO Primăria Cumpăna
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost sărbătorite la Cumpăna FOTO Primăria Cumpăna

Conform tradiției, de Ziua Înălțării Domnului se comemorează și Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, apărare și reîntregirea neamului.

Joi, 28 mai, reprezentanți ai Consiliului Local Cumpăna, Liceului Nicolae Dumitrescu și ale celor două grădinițe, au depus coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate.

În această zi, a ridicării la ceruri a Mântuitorului, credincioșii se roagă în taină ca eroii să vegheze la destinele României.

„E ziua când ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă. Pentru că astăzi este și o sărbătoare împărătească, Înălțarea Domnului, urăm tuturor multă sănătate și un salut creștin: Hristos s-a înălțat!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

În toate bisericile din țară și străinătate se fac slujbe pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*