Ceremonie de certificare a detașamentului canadian aflat în misiune în România

Aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene. FOTO Wikipedia

Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, ce va executa, alături de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO în următoarele patru luni, va avea loc joi, 13 septembrie, începând cu ora 9.00, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Aeronavele CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au aterizat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, cu preluarea responsabilității de la Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Forțele Aeriene Canadiene se află la a treia misiune similară în România, după cele executate în perioadele august-decembrie 2017 și aprilie-august 2014. În timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între Forțele Aeriene ale României și Canadei.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Canadiene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*