Angajații Transelectrica au reușit să deconecteze Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă, dintr-o greșeală

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

 S.N. Nuclearelectrica SA (SNN) a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în seara de 16 august, la ora 18:57.

Situația s-a înregistrat ca urmare a unei manevre eronate a personalului Transelectrica care efectua lucrări de mentenanță pe linia de 400 kV Cernavodă – Constanța Nord.

SNN informeaza ca deconectarea nu a avut niciun impact advers asupra instalatiilor nucleare ale Unitatii 2, asadar niciun fel de impact asupra securitatii nucleare.

Unitatea 2 CNE Cernavoda a fost reconectată la Sistemul Energetic Național – SEN, atingând puterea nominală în cursul serii de 18 august.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*