Centrul de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional își încetează activitatea. Vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv doza a patra, va fi făcută de săptămâna viitoare de medicii de familie

Centrul de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional își încetează activitatea, începând de luni, 14 mai, iar cei care doresc în continuare să se imunizeze împotriva COVID-19 se pot adresa de săptămâna viitoare medicilor de familie. Tot de săptămâna viitoare va fi posibilă și imunizarea cu doza patru de vaccin împotriva COVID-19.

Constănțenii care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 la centrul amenajat în cadrul Pavilionului Expozițional din Constanța o mai pot face și vineri, 13 mai, în intervalul orar 09.00 – 13.00. De asemenea, cei cu schema de vaccinare completă efectuată în ultimele 6 luni își pot ridica tichetele după același program. Precizăm că pentru doza a treia nu se eliberează tichete de masă.

Așa cum se întâmplă deja în Statele Unite ale Americii, și în România, începând de săptămâna viitoare va putea fi făcută, la cerere, doza patru de vaccin împotriva COVID-19.

Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip ARN mesager. A patra doză poate fi făcută cu produsul Comirnaty – Pfizer BioNTech, la minim patru luni de la efectuarea dozei trei de vaccin. Asta înseamnă că cei care s-au vaccinat cu a treia doză înainte de jumătatea lunii ianuarie pot face și doza patru, dacă își doresc.

Persoanele care solicită vaccinarea cu a patra doză se vor adresa direct unui centru de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie, cu înregistrarea datelor privind vaccinarea direct în Registrul Electronic Național al Vaccinurilor. Nu este nevoie așadar de programare prin platformă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*