Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, reabilitat cu fonduri de la Consiliul Județean

Centrul de Transfuzii. FOTO CRTS Constanța

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au anunțat joi, 24 februarie, semnarea ordinelor de începere a lucrărilor de reabilitare a Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, precum și a Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Sud.

Potrivit CJ Constanța, lucrările de reparații ale Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța vor consta în refacerea hidroizolației, fundației și cămășuirea pereților interiori, refacerea izolație hidrofugă a acoperișului și reabilitarea aticului, construirea de guri de scurgere suplimentare și înlocuirea burlanelor. De asemenea lucrările mai prevăd și refacerea trotuarelor adiacente. Perioada de execuție a lucrărilor este de aproximativ două luni de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 300.000 de lei și va fi suportată integral din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Clădirea Ambulatoriului de specialitate al Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Sud, va intra și ea într-un proces mai amplu de reabilitare, prin refacerea teraselor aferente imobilului. Lucrările vor fi executate într-un termen de aproximativ trei luni și au o valoare totală de peste 370.000 de lei, sumă suportată integral tot din bugetul propriu al CJ Constanța.

„Clădirea în care funcționează Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, avea nevoie urgentă de o renovare, tocmai din acest motiv am demarat lucrările de reabilitare, pentru ca aici activitățile să se desfășoare în cele mai bune condiții. În ceea ce privește Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Sud, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ne-am propus, în prima fază, prin aceste lucrări care încep astăzi, să eliminăm mai întâi cauzele care au dus la degradarea pavilionului ambalatorului, urmând ca în viitorul apropiat să eliminăm și efectele acestora. Secția exterioară este deosebit de importantă, iar actul medical trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*