Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă a fost reconectată la rețeaua națională

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în dimineață zilei de 27 martie, urmând să atingă puterea nominală în seară aceleași zile.

Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă pentru o perioadă de aproximativ 48 de ore a fost luată conservativ în dimineață zilei de 25 martie 2018 și a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, a cărui rezolvare a impus starea de oprire a Unității în conformitate cu cerințele de bază de proiect.

Lucrările de remediere nu au avut niciun impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*