FOTO Atelierul Internațional pentru Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale EMPRETEC are loc la Constanța între 1şi 9 septembrie

Atelierul Internațional pentru Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale EMPRETEC se tine la Constanta intre 1 si 9 septembrie

EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Acest program internaţional, dezvoltat de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International şi McBeer&Co, este desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare UNCTAD – Geneva și operaţional în 32 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

România este prima ţară din Europa în care s-a implementat programul EMPRETEC.

În cadrul programului EMPRETEC pot participa antreprenorii existenţi sau potenţiali, precum şi top managerii, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private aparținând mediilor antreprenorial sau managerial. Pentru a participa, aceștia trebuie să fie cetăţeni români sau cetățeni străini vorbitori de limbă română, cu studii medii sau superioare și să treacă de interviul organizat de către trainerii certificaţi UNCTAD.

Workshop-urile UNCTAD EMPRETEC sunt livrate de traineri naţionali certificaţi, și în anul 2017 sunt organizate sub coordonarea celor 4 centre: EMPRETEC Transilvania – Cluj, EMPRETEC Sud-Est – Constanţa, EMPRETEC Oltenia-Banat – Craiova şi EMPRETEC Moldova – Iaşi.

Înscrierile pentru atelierul din zona EMPRETEC Sud-Est au avut loc, astfel de la 1 septembrie, 30 de participanți vor începe pregătirea în cadrul programului de la Constanța, care se va desfăşura pe parcursul a 9 zile calendaristice.

Programul EMPRETEC – România, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, are ca obiective susținerea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, creşterea numărului de întreprinderi mici şi mijlocii capabile să facă faţă competiţiei şi forţelor concurenţiale în condiţiile globalizării pieţelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*