Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”, Medgidia, 2022 a ajuns la bun sfârșit

A IX-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel” de la Medgidia, la final. FOTO Primăria Medgidia

Sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia a găzduit, în perioada 24 – 26 iunie, festivalul „Tanța și Costel”, un adevărat pol cultural pentru tărâmul dobrogean.

Pe o perioadă de trei zile consecutive, un număr de 10 trupe de teatru din localitățile Mediaș, Roman, Buzău, Alba-Iulia, Brașov, București, Iași, Medgidia și Constanța, au purtat publicul prezent pe cărări de teatrale prin comedii spumoase, teatru de păpuși și spectacole pentru adulți și copii.

Printre aceste trupe s-au numărat trupa de teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman, trupa de teatru „Noi și atât” din localitatea Mediaș, trupa „ArtArm” din localitatea Iași, trupa „Redoute” a Centrului Cultural Reduta din localitatea Brașov, trupa de teatru „Ridendo” din localitatea Buzău, trupa „Zbumzzi” din localitatea Constanța, trupa de teatru „Skepsis” din localitatea Alba – Iulia, trupa de teatru „Thetis” a Cercului Militar Medgidia, trupa de teatru „Joker” a Casei de Cultura „I. N. Roman” Medgidia și Teatrul „Roșu” din localitatea București.

Evenimentul a fost finanțat de Primăria Municipiului Medgidia și organizat de Asociația Culturală pentru tineret și copii „Art Theatre” în parteneriat cu Biroul Tradiții, Cultură și Heraldică/ Statul Major al Apărării, Statul Major al Forțelor Terestre, Garnizoana Medgidia, Cercul Militar Medgidia, Casa de Cultură „Ioan N. Roman” și Universitatea „Ovidius” Constanța – Facultatea de Arte.

Manifestarea culturală a încântat iubitorii de teatru și a transformat municipiul, timp de trei zile, într-o adevărată capitală a teatrului românesc.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*