Spitalul Județean Constanța se extinde cu un nou departament, „Sănătatea mamei și copilului”

Noua clădire va avea nouă etaje și va fi construită în imediata apropiere a sediului principal al SCJU, pe terenul unității medicale.

Proiectul „Construire corp nou – departament Sănătatea mamei și copilului”, depus de către Consiliul Județean Constanța, a fost aprobat pentru finanțare din PNRR, îndeplinind cu succes normele din prima etapă de verificare și a doua etapă de ierarhizare a evaluării efectuate de către Ministerul Sănătății.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Constanța, construirea noului obiectiv este imperios necesară, având în vedere faptul că județul Constanța este unul dintre puținele județe din țară care nu dispune de spital de pediatrie sau maternitate și, în același timp, asigură servicii medicale și pentru pacienți din alte județe, mai ales în timpul sezonului estival când numărul de pacienți crește de la o zi la alta, cei mai mulți dintre ei fiind tratați la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Noua clădire va avea nouă etaje și va fi construită în imediata apropiere a sediului principal al SCJU din Bd. Tomis 145, pe terenul unității medicale. Conform proiectului, departamentul „Sănătatea mamei și copilului” va prelua activitatea medicală din secțiile Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va dispune de 365 de paturi, două unități primiri urgențe, compartiment de Terapie Intensivă și mai multe săli de operații.

„Este o mare bucurie pentru noi că acest proiect a depășit toate obstacolele și va fi finanțat prin PNRR. Practic, cele 5 secții pe care le vom muta în noua clădire țin loc, momentan, de maternitate și spital de pediatrie pentru întreaga regiune a Dobrogei. Va fi mult de muncă și, cu siguranță, greu. Dar la final, Constanța va avea în sfârșit ceea ce ar fi trebuit să aibă de mult în această zonă a serviciilor medicale – un spital modern, cu spații suficiente pentru copii dar și pentru mame”, a declarat managerul SCJU Constanța, Cornel Ionescu.

Investiția are ca termen de finalizare anul 2026.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*