Câștigătorii unui festival de folclor european au fost premiați de Primăria Constanța

Festivitate de premiere. FOTO Primăria Constanța

Festivitatea de premiere a câștigătorilor festivalului de folclor european, „World Folklore Festival Côte d’Azur: San Remo – Diano Marina – Cannes” a avut loc, vineri, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ.

Evenimentul a fost organizat de către Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și s-a desfășurat în prezența viceprimarului Ionuț Rusu care a oferit diplome de excelență echipei câștigătoare a Marelui Premiu al ediției din acest an.

România a fost reprezentată de Asociația Culturală Georgiana Rusu și ansamblul „Dance Sea-mphony”.

În lumina reflectoarelor de pe marea scenă a festivalului s-au aflat și au demonstrat că se poate face performanță la cel mai înalt nivel: Petronela Iordache, Diana Porfireanu, Mihaela Breazu, Maria Pușcașu, Gabriela Pușcașu, Daniela Munteanu, Daniel Linț, Mihai Sultan, Denis Amet, George Răcăreanu, Claudiu Munteanu, Mihai Iordache.

“Este o zi frumoasă pentru municipalitate cât și pentru cei prezenți la acest  eveniment. Am premiat acești tineri care fac cinste Constanței și care ne-au adus marele trofeu, oferindu-le câte o diplomă de execelență, ca semn de apreciere și care să le aducă aminte că fac parte din comunitatea constănțeană. Le mulțumesc membrilor echipei câștigătoare pentru că sunt promotorii execelenței în domeniul artistic și cultural”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța,  Ionuț Rusu.

„World Folklore Festival Côte d’Azur: San Remo – Diano Marina – Cannes” este cel mai mare festival de folclor din Europa.

Evenimentul de anvergură mondială are o amploare deosebită, fiecare ediție anuală desfășurându-se pe durata a șase săptămâni (trei primăvara și trei toamna), în trei localități din două țări – Italia și Franța.

Ediția din primăvara lui 2022 a acestei adevărate „Champions League” a folclorului s-a desfășurat în perioada 11 – 30 aprilie, iar Marele Premiu a fost câștigat de reprezentanții României, constănțenii de la „Dance Sea-mphony”.

La finalul competiției – maraton, la care au participat 54 de grupuri folclorice de pe întreg mapamondul și după finala în care s-au calificat ansamblurile din România, Italia, Luxemburg, Slovacia, Lituania și Finlanda, prezentatoarea Masha Polillo a anunțat:„La giuria di questo festival ha deciso che il primo premio, e come posiamo vedere, anche il piu grande, va alla Romania – l’Associazione Culturale Georgiana Rusu” (Juriul acestui festival a decis că Premiul I și, după cum se vede, totodată și cel mai mare, merge în România – Asociația Culturală Georgiana Rusu).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*