Carantina va fi prelungită cu 14 zile și în Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol

Județul Constanța va intra de mâine în Scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus, vineri, 11 decembrie, prelungirea măsurii de carantină zonală a localităților Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol. Măsura ar urma să intre în vigoare sâmbătă seară, de la ora 20.00, și va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, Institutul Național de Sănătate Publică a avizat analizele de risc ale Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța pentru Cernavodă, Cumpăna, Târgușor și Techirghiol, în vederea prelungirii măsurii de carantină zonală. Astfel, măsurile instituite în urmă cu două săptămâni, atunci când a fost decisă carantinarea localității Eforie, rămân în vigoare și pentru următoarele zile. Între acestea, menționăm:

  • Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.
  • Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se limitează numărul de persoane în cazul magazinelor sau centrelor/parcurilor comerciale astfel încât să se asigure 8 mp/persoana cu respectarea normelor de distanțare. Magazinele sau Centrele/parcurile comerciale își vor reconfigura, acolo unde este posibil, circuitele, astfel încât să se asigure circuite unice, separate pentru intrare și pentru ieșire, poziționate constructiv neadiacent.
  • Pe perioada aplicării măsurii de carantină zonală, în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, operatorii economici din centrele comerciale tip Mall își vor suspenda în continuare activitatea până la expirarea prevederilor prezentei Hotărâri, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, cu excepția magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.
  • Operatorii economici care desfășoară activități de transport persoane și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Aceștia vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanțare fizică, precum și pentru purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Primăriile celor patru localități vor întreprinde demersuri, prin grija Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, pentru respectarea pe teritoriul unităților administrative a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*