FOTO “Ziua Culturii Naţionale” a fost marcată la Cumpăna

“Ziua Culturii Naţionale” a fost marcată la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, au celebrat marți, 15 ianuarie 2024, 174 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti” şi treisprezece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naţionale”.

Spectacolul a fost oferit de elevii clasei a VI-a B, coordonati de: prof. Nuțu Monica Oana, prof. Mădălina Șcheianu și prof. Firdes Musledin.

Au fost recitate poezii consacrate ale poetului (inclusiv in limba germană și turcă), dar și fragmente din scrisorile lui Eminescu pentru Veronica Micle, precum și din corespondența dintre poetul Mihai Eminescu și marele scriitor Ion Creangă.

Pe scenă au mai evoluat grupul vocal instrumental „Lira Folk”, coordonat de prof. Mirela Chirilă, și gimnastele Clubului Sportiv „Victoria Cumpana”, acestea oferind un moment coregrafic special, pregătit de Elena Vlad, antrenoarea secției de gimnastică ritmică

De asemenea, toti cei prezenți au putut admira expoziția de pictură realizată de prof. Vintilă Marian și elevii acestuia, în colaborare cu Banciu Andreea, mama elevei Amalia Banciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*