Campania de dezinsecție și deratizare în municipiul Medgidia a ajuns la etapa a IV-a

Primăria Medgidia începe o nouă etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare.

Campania de dezinsecție și deratizare din municipiul Medgidia și zonele limitrofe intră în etapa a patra, care se va desfășura în perioada 17 – 20 iulie. Scopul acestei etape este combaterea dăunătorilor precum căpușe, purici, păduchi, țânțari, muște și alte insecte vectoare și de disconfort.

Activitățile de dezinsecție vor avea loc pe domeniul public al municipiului Medgidia, în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi. Acestea vor implica stropirea, pulverizarea sau ceața termică cu soluții lichide și dispersarea substanțelor pesticide pentru a combate insectele adulte.

Pentru combaterea insectelor adulte, se vor utiliza utilaje portabile și de mare capacitate, care vor dispersa substanțele pesticide în stare pulverizată sau sub formă de aerosoli. Tratamentul se va face cu aparate pentru fumigații cu ceață caldă și atomizoare cu ceață rece, în funcție de necesitate și de protecția împotriva insectelor în spații deschise.

În paralel, va avea loc și activitatea de deratizare, care vizează combaterea rozătoarelor. Aceasta va include montarea stațiilor de intoxicare pentru rozătoare.

Toate produsele folosite în cadrul campaniei sunt avizate de Ministerul Sănătății și se încadrează în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Acestea sunt clasificate în grupa III de toxicitate, ceea ce înseamnă că nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu au un impact negativ asupra mediului.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați să ia măsuri de protecție în perioada menționată pentru a-și proteja albinele.

Aceasta este a patra etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare, care a început în aprilie 2023, având loc etapele anterioare în diferite perioade ale anului. Scopul acestei campanii este de a asigura un mediu sănătos și sigur pentru locuitorii municipiului Medgidia și zonele limitrofe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*