FOTO VIDEO Container cu țigări nedeclarate, de aproape 4 milioane de lei, descoperit în Portul Constanța

Container cu țigări nedeclarate, descoperit în Portul Constanța

Peste 240.000 de pachete cu țigări nedeclarate au fost descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni într-un container sosit în Portul Constanța din Rusia, pentru o firmă din Moldova. Firma de comisionar vamal a recurs la această metodă pentru a nu plăti garanția pentru tranzit vamal în cuantum de peste 13.000.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și Serviciului Combaterea Criminalității Organizate Porturi Maritime din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat un control fizic comun asupra unui container, sosit din Rusia pentru o firmă din Republica Moldova.

Conform datelor declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, containerul conținea 4.920 de pachete cu țigări, pentru care a fost calculată o garanție pentru tranzit vamal în cuantum de 266.371 de lei.

„În urma verificărilor s-a stabilit că documentele prezentate nu corespund cu realitatea, în fapt fiind descoperită cantitatea totală de 246.000 de pachete de țigări, pentru care garanția vamală s-ar fi ridicat la peste 13.000.000 de lei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Întreaga cantitate nedeclarată, de 241.080 de pachete cu țigări, în valoare de 3.857.280 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și introducerii acesteia în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de acte nereale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*