Cei doi angajați care au suferit arsuri în urma incendiului de la Petromidia vor fi transferați la un spital din străinătate

Cei doi angajați ai Rafinăriei Petromidia, care au suferit arsuri în urma incidentului de vineri, vor fi transferați la o unitate sanitară din străinătate, au anunțat, duminică, 4 iulie, reprezentanți ai companiei.

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca către o clinică de specialitate din străinătate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35 la sută din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer”, a precizat, într-un comunicat de presă, departamentul de Comunicare și Relații Publice al KMG International, deținătoare Petromidia.

Totodată, reprezentanții companiei au mai anunțat că starea operatorului de 27 de ani, internat în Spitalul Județean Constanța după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale în zona șoldului este bune. Acesta a început să meargă și se recuperează rapid, iar cadrele medicale estimează că va putea fi externat în perioada următoare.

„Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet”, au mai transmis reprezentanții companiei.

Un incendiu la Instalația de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol a avut loc vineri, 2 iulie, în jurul orei 12.15, în urma căruia o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite. Instalația face parte din obiectivul SEVESO, încadrată în categoria amplasamentele de nivel superior, conform prevederilor Legii nr. 59/2016.

Bilanțul final, de vineri, al victimelor a fost de șase persoane, astfel: un mort, două persoane cu arsuri pe 45 la sută, respectiv 35 la sută din suprafața corpului, transportate cu două elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, două persoane cu diverse traumatisme transportate la spital și o persoană cu arsuri minore, care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Unul dintre răniți, în vârstă de 53 de ani, lucrător instrumentare și control, a fost externat încă de sâmbătă, având răni minore.

Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, fiind posibilă o defecțiune la elemente din instalație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Cazul petromidia nu s-au respectat ‘normele de protectia muncii cu produse petroliere’ La angajare muncitorii sunt instruiti cat de cat, dar nu se tine cont!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*