Spitalul Județean extinde programul de vizitare a pacienților

Spitalul Județean Constanța. FOTO: SCJU Constanța

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vine în sprijinul pacienților şi al aparținătorilor și extinde programul de vizită la patru ore/ zi în timpul săptămânii şi șase ore/ zi, în weekend. Măsura a fost luată având în vedere reducerea numărului de cazuri de gripă şi viroze reparatorii.

Astfel, începând de miercuri, 15 martie, accesul vizitatorilor în Spitalul Județean de Urgență Constanța va fi permis, de luni până vineri, între orele 13.00 – 15.00 şi 16.00 – 18.00, iar în weekend, de la 12.00 la 18.00.

În secția Anestezie Terapie Intensivă, vizitatorii vor avea acces, zilnic, între orele 13.00 și 15.00, durata vizitei fiind de cel mult 10 minute.

În celelalte secții, durata vizitei este de maximum 30 de minute.

În continuare, rugăm vizitatorii să respecte o serie de măsuri:

  • să poarte echipamentul de protecție pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU (se regăsește la intrarea în fiecare secție);
  • să nu vină la vizită dacă prezintă semne clinice de infecții acute;
  • să respecte instrucțiunile personalului privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infecțiilor.

Totodată este interzis accesul persoanelor care prezintă semne de infecții respiratorii acute, a celor care sunt în stare de ebrietate sau au consumat substanțe halucinogene.

Pentru a se evita supraaglomerarea saloanelor, vizitarea pacienților se face pe rând acolo unde sunt până la trei paturi. În saloanele cu patru până la șase paturi pot fi vizitați maximum doi pacienți în același timp, iar în saloanele cu mai mult de șase paturi, pot intra la vizită cel mult trei aparținători.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*