Bunuri contrafăcute, de peste 300.000 de lei, confiscate în punctul de frontieră de la Vama Veche

Bunuri contrafăcute, de peste 300.000 de lei, confiscate în punctul de frontieră de la Vama Veche. FOTO arhiva Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au depistat, joi, o femeie care a încercat să introducă ilegal în țară, zeci de articole de încălțăminte și marochinărie, parfumuri și ceasuri, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea de piață a bunurilor ar fi depășit 300.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, joi dimineață, în jurul orei 05.50, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

„Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unei pasagere 23 articole de încălțăminte, marochinărie, accesorii, 23 parfumuri și șase ceasuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unei femei, cetățean român, în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul pe raza județului Constanța. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate”, au precizat polițiștii de frontieră constănțeni.

Produsele, în valoare de aproximativ 330.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*