FOTO VIDEO Peste 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Țigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse la bordul unei nave ancorate în Portul Constanța, peste 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă. Țigaretele, în valoare de peste 180.000 de lei, erau ascunse în tancul de balast al navei, la acțiune participând și câinele polițist Pobaza.

Potrivit Gărzii de Coastă, duminică, 4 aprilie, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii Biroului Vamal Constanța, acționând în baza unor informații, au efectuat un supracontrol la o navă, sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcția Turcia.

„În urma efectuării controlului, la care a participat și câinele polițist Pobaza, specializat în detectare de tutun, au fost depistate, ascunse și nedeclarate, peste 9.000 de pachete cu țigarete. La cercetări s-a stabilit că țigaretele au fost achiziționate dintr-un port de pe teritoriul Turciei, de către trei marinari – doi sirieni și un egiptean, aflați pe nava acostată în port”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.


Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 182.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*