Bogdan Huțucă despre scandalul privind fuziunea UMC: „Ar fi păcat să pierdem o universitate doar pentru unele posibile avantaje cunoscute doar în culise”

Sediul UMC - Universitatea Maritima Constanta. FOTO Catalin Schipor

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține că urmărește cu atenție dezbaterea care există pe plan local referitor la fuziunea Universității Maritime Constanța cu Universitatea Politehnica București și cu Universitatea din Pitești.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul liberalilor constănțeni spune că a văzut care sunt poziționările publice ale studenților, ale foștilor studenți dar și ale mediului academic al Universității Maritime Constanța, iar subiectul merită atenția tuturor parlamentarilor de Constanța.

„Vorbim despre o universitate de prestigiu care are legătură cu specificul nostru zonal și care, în cei aproape 33 de ani de existență, a devenit un brand cu o identitate recunoscută la nivel internațional. Acest prestigiu dobândit înseamnă promovarea mediului academic constănțean, dar mai ales livrarea de cadre profesional pregătite într-un domeniu extrem de specific. De-a lungul anilor, am observat o evoluție spectaculoasă a acestei instituții de învățământ superior care, prin această comasare/ fuziune/ absorbție și-ar pierde din profilul educațional privind zona marină civilă. Prin promovarea învățământului de marină civilă, UMC întărește specificul nostru zonal, iar cei care absolvă această universitate promovează, la nivel național, nu doar orașul nostru, ci și învățământul superior de calitate”, a scris parlamentarul constănțean.

El spune că, alături de ceilalți colegi liberali din Parlament, va cere ca această situație să fie analizată extrem de bine, înainte de a fi luată o decizie.

„Alături de colegii mei parlamentari din PNL, Septimiu Bourceanu, Marian Crușoveanu și Mircea Banias, voi întreprinde mai multe demersuri, atât la nivelul Parlamentului, cât și al Guvernului României, pentru ca această situație să fie extrem de bine analizată, astfel încât interesele comunității academice și ale studenților din UMC să fie respectate și reprezentate transparent. Ar fi păcat să pierdem o universitate care, de-a lungul anilor, s-a consolidat ca un centru educațional de excelență, doar pentru unele posibile avantaje cunoscute doar în culise”, a mai scris președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*