Bogdan Huțucă aduce un omagiu eroilor și semnificației zilei de 9 mai

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța.

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia zilei de 9 mai, o zi cu semnificație dublă atât în istoria României, cât și în istoria Europei. Într-o declarație profundă, acesta a subliniat importanța momentelor istorice care marchează independența României și începutul construcției europene.

„O întâmplare fericită face ca ziua de 9 mai să fie una specială atât în istoria României cât și în istoria Europei”, a notat el pe pagina personală de Facebook.

Cu ocazia zilei de 9 mai, care marchează aniversarea independenței României față de Imperiul Otoman în 1877, deputatul Huțucă a adus un omagiu eroilor care și-au sacrificat viețile pe câmpul de luptă pentru libertate și independență.

„În ziua de 9 mai 1877, din Parlamentul de la București se anunța independența față de Imperiul Otoman. Avea să înceapă Războiul de Independență marcat de luptele grele duse la Plevna, Rahova și Vidin. Românii și-au câștigat atunci independența pe câmpul de luptă, plătind cu fier și sânge cea mai de preț dorință a unei națiuni: Libertatea. Peste 4.300 de români au pierit în acest război și peste 3.300 au fost răniți”, a notat liderul liberal.

În același timp, ziua de 9 mai simbolizează și începutul construcției europene, fiind ziua Declarației Schuman și a evidențiat importanța propunerii ministrului de externe francez din 1950.

„Dar ziua de 9 mai simbolizează și începutul construcției europene. Este ziua Declarației Schuman. Ministrul de externe francez de la acea dată, propunea la 9 mai 1950 construcția unei organizații de cooperare economică care să reprezinte în același timp și garanția păcii în Europa. Tocmai de aceea, în prima fază, s-a pus sub un control comun producția de cărbune și de oțel, deoarece aceste materii erau esențiale în producția de armament”, spune Bogdan Huțucă.

Cu mândrie, deputatul PNL de Constanța a subliniat că România a devenit parte a Uniunii Europene acum 16 ani și că țara noastră continuă să fie un stat independent și puternic. Astfel, mesajul său a fost unul de unitate și recunoaștere a valorilor fundamentale pe care le promovează România și Uniunea Europeană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*