Urgența Spitalului Județean Constanța, aglomerată în minivacanța de 1 Mai. Peste 2800 de persoane au fost investigate în această perioadă

Unitatea Primire Urgențe Constanța FOTO: SCJU Constanta

2841 pacienţi (1988 adulti si 853 copii) au beneficiat de servicii medicale de urgenţă, la Spitalul Județean Constanța, începând de miercuri, 01.05.2024 şi până astăzi, 07.05.2024, ora 08.00.

În urma triajului, cele mai multe urgenţe, 2334, au fost repartizate pe codul verde (pacienţi cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ). Alţi 213 pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, iar pe codul rosu (camera de resuscitare) au fost preluaţi 53 de pacienti.

„De 1 Mai, UPU SMURD Constanţa a înregistrat 476 prezentări, iar în prima zi de Paşti, au avut nevoie de servicii medicale de urgenţă alte 412 persoane.

Întreg personalul SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod.

Dintre cele 2841 de persoane preluate de Unitate Primiri Urgenţe în aceste zile de sărbătoare,  478 au necesitat internare pentru îngrijiri de specialitate continue şi investigaţii medicale suplimentare. Astfel, dintre secţiile cu cele mai multe internări, menţionăm: Pediatria- 82 de cazuri noi,  Cardiologia- 48 pacienţi, Gastroenterologia – 30 de pacienţi, Neurologia- 33 pacienţi, Obstetrică Ginecologie 1 si 2- 67 paciente .

Totodată, vă reamintim că începând de astăzi a fost reluat programul Ambulatoriului de Specialitate dar şi cel al Biroului de internări” – Spitalul Județean Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*