Blue Theatre, ziua a patra de teatru independent la Constanţa

Scenă din piesa "Doua liniuțe"
Scenă din piesa "Doua liniuțe"

Blue Theatre nu este doar un concept artistic care dărâmă graniţele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoţiei şi măştii, teatrul. Nu este doar un teatru al generaţiei sale, o apropiere inconfortabilă uneori de realitatea imediată a tuturor generaţiilor în acelaşi timp, a emoţiilor şi a experienţelor lor. Blue Theatre este un spaţiu în care, încă de la început, se regăsesc toţi constănţenii. Numărul imens de spectatori prezenţi la fiecare reprezentaţie dovedeşte faptul că Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa acoperă un gol existent dintotdeauna şi oferă publicului un potenţial de exprimare, asemeni celui din spaţiul scenic.

Cea de-a treia zi albastră a teatrului a început cu o producţie a Teatrului de Artă Bucureşti, „Cerere în căsătorie“, în regia lui Victor Olăhuţ, având în distribuţie pe Florentina Năstase, George Constantinescu şi Valentin Terente. Un spectacol amuzant şi dinamic, apreciat de public, dar mai puţin de critici. A continuat cu „Happy End“, în regia lui Alexandru Bogdan, cu Tudor Istodor şi Raluca Aprodu. Aici, arta actoriei a fost condusă către cote înalte de interpretarea lui Tudor Istodor, un actor cameleonic şi inspirat, stăpân elocvent al tuturor mijloacelor de exprimare artistică. Seara a fost încheiată de producţia Godot Café-Teatru „Două liniuţe“, avându-i în distribuţie pe Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Lia Bugnar, Cătălin Babliuc şi Istvan Teglas, în regia binecunoscutei Lia Bugnar. Un spectacol ofertant, cu un text prea stufos pe alocuri, cu un Marius Manole insuficient utilizat şi cu câteva probleme de mecanică teatrală şi actoricească. Per ansamblu, producţia a fost gustată de public şi a trecut cu brio testul „celui de-al treilea spectacol“ al serii.

Oferta spectaculară a acestei seri cuprinde două producţii de excepţie. „30+“, de la ora 18.00, în regia lui Alexandru Bogdan. Distribuţie: Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea, Dana Rogoz, Andreea Mateiu. Producţie: Godot Cafe-Teatru. De la ora 20.30 intră în scenă Magda Catone şi Claudiu Bleonţ, într-o piesă binecunoscută a Teatrului de pe Lipscani, „Un bărbat şi mai multe femei“.

Vă aşteptăm alături de noi la sala Teatrului de Stat din Constanţa, în fiecare seară, până sâmbătă, 10 septembrie 2016, inclusiv. Programul poate fi consultat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul interzis copiilor. Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. We are still waiting the payment of the first edition since last September with our performance MADE in ILVA! We are the Italian company awarded last year Instabili Vaganti Compagnia Teatrale. It’s a worldwide touring company so it is a shame to not respect the contract.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*