BEC a finalizat repartizarea mandatelor de senator și deputat: cine sunt noii parlamentari de Constanța

Partidul Național Liberal a câștigat alegerile parlamentare în județul Constanța, obținând cu aproape 4.000 de voturi mai mult decât formațiunea clasată pe locul al doilea, Partidul Social Democrat.

Astfel, conform informațiilor furnizate de Biroul Electoral Central, PNL a fost votat de 51.638 de alegători, iar PSD de 47.767 de persoane. Pe locul trei se află USR-PLUS, alianță ce a fost votată de 35.231 de alegători, iar pe patru s-a clasat Alianța pentru Unirea Românilor, cu 27.289 de voturi.

Cu toate acestea, conform algoritmului prin care voturile sunt transformate în mandate de parlamentar, acestea vor fi împărțite astfel la nivelul județului Constanța:

  • PNL obține patru mandate de deputat, pentru Bogdan Huțucă, Mircea Banias, Marian Crușoveanu și Bogdan Bola și unul de senator, pentru Septimiu Bourceanu;
  • PSD obține trei mandate de deputat, pentru Marius Țuțuianu, Ileana Dumitrache și Dumitru Lungoci, respectiv un fotoliu de senator, atribuit lui Felix Stroe;
  • USR-PLUS obține două mandate de deputat și unul de senator, pentru Stelian Ion și Cristina Rizea, respectiv, Eugen Negoi;
  • AUR obține câte două mandate de deputat și de senator, prin Dumitru Focșa și Dănuț Aelenei, respectiv, Sorin Mateescu, Evdochia Aelenei.

În județul Constanța prezența la votul din data de 6 decembrie a fost de 31 la sută, din cei 634.100 de alegători cu drept de vot mergând la urne numai 196.606.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*