Mandate de arestare preventivă pentru doi bărbați implicați în trafic de persoane

Doi bărbați au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți, în timp ce o a treia persoană a fost pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, după ce au încercat să scoată ilegal din țară un cetățean turc, pentru a-l transporta până în Austria, la Viena.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în perioada 02 – 10 iunie, inculpații au procedat la traficarea migrantului ilegal cu date declarate de Memet Ainur, cetățean turc, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României spre Ungaria, și de a ajunge la Viena, în Austria.

Astfel, în concret, la data de 02 iunie, inculpatul O.A., l-a contactat pe inculpatul Memet Ainur căruia i-a solicită să faciliteze transportul unei persoane, migrant ilegal, până în Austria, la Viena, iar acesta a fost de acord.

La data de 10 iunie, Memet Ainur, care conducea microbuzului de transport persoane marca Mercedes Sprinter, după ce a ridicat mai multe persoane din municipiul Medgidia spre la le duce în Germania, și-a continuat deplasarea până în localitatea Mircea Vodă de unde l-a preluat pe migrantul ilegal menționat anterior, apoi și-a continuat deplasarea până în Cernavodă. Aici, la volanul microbuzului, s-a urcat Osman Faredin, care și-a continuat deplasarea, împreună cu călătorii microbuzului, inclusiv migrantul ilegal, până în apropierea punctului de trecerea a frontierei Nădlac, unde au fost depistați de organele poliției de frontieră.

„În schimbul serviciilor prestate, inculpatul O.A. i-a oferit lui Memet suma de 2.000 de euro la preluarea migrantului, și încă 1.000 de euro când migrantul ajunge la destinație. La rândul său, Memet Ainur i-a oferit lui Faredin, pentru serviciile prestate în referire la migrant, sumă cu care Osman Faredin a fost de acord. Tot O.A. este cel care i-a asigurat cazarea migrantului la locuința unei terțe persoane din localitatea Mircea Vodă”, au precizat anchetatorii.

Osman Faredin, în vârstă de 24 de ani, și Memet Ainur, în vârstă de 31 de ani, au fost arestați preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce față de inculpatul O.A., de 33 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*