Bogdan Huțucă: „România va avea suficient gaz încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă”

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat marți, 12 iulie, printr-o postare pe Facebook, că România va avea suficient gaz în depozitele naționale încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă.

„În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47 la sută pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46 la sută, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie”, a scris liberalul constănțean.

Bogdan Huțucă susține că țara noastră se află înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

„Astăzi a fost atins procentul-record, de 70 la sută de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale! Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80 la sută pline. Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen”, a mai precizat deputatul constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*