Batalionul de infanterie marină al Forțelor Navale Române a debarcat în Bulgaria

Aplicație militară. FOTO captură video
Aplicație militară. FOTO captură video

Forțele Navale Române participă cu un detașament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină la Exercițiul multinațional PLATINUM LION 17.2, care se desfășoară în perioada 31 iulie – 10 august, la Centrul de instruire din Novo Selo, Bulgaria.

Detașamentul de infanteriști marini români, comandat de sublocotenentul  Alexandru IVĂNCUȚĂ, execută exerciții tactice cu trageri de luptă, misiuni de patrulare într-o zonă de operații, împreună cu militari din Bulgaria, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia, Slovenia, SUA și Ucraina.

PLATINUM LION 17.2 face parte din Exercițiul multinațional Black Sea Rotational Force 17.1, este condus de Comandamentul Infanteriei Marine al SUA pentru Europa și Africa (MARFOREUR) și cuprinde acțiuni tipice unui teatru de operații terestru.

Prezența militarilor români la exercițiul PLATINUM LION 17.2 contribuie la consolidarea cooperării în plan bilateral cu SUA, precum și cu alți parteneri NATO sau non-NATO din regiune. Profesionalismul militarilor români, dovedit în timpul participării la activitățile multinaționale, întărește profilul României de stat promotor al stabilității în zona Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*