Bărbatul reținut pentru că ar fi agresat sexual o fetiță de 7 ani pe o plajă din Constanța este un fost militar

Suspecții au fost arestați preventiv.

Bărbatul reținut pentru că ar fi agresat sexual o fetiță de 7 ani pe o plajă din Constanța este un fost militar, angajat al UM 01375 Constanţa, care și-a dat demisia, iar miercuri a fost trecut în rezervă.

Potrivit reprezentanților unității militare, Petrică-Remus Marcovici a fost angajat în sistem în data de 05 mai 2008, cu gradul de soldat, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de caporal. El şi-a depus demisia, iar în data de 02 septembrie a fost trecut în rezervă.

„Militarul a fost evaluat psihologic în fiecare an, cu rezultate APT RSM (riscuri specifice serviciului militar – n.r.) şi adaptat la condiţiile vieţii militare. Ultima evaluare psihologică a fost în anul 2019. Nu a prezentat comportamente dezadaptative în mediul militar”, au precizat sursele citate.

Fostul caporal Petrică-Remus Marcovici nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost reținut de poliţişti după ce ar fi agresat sexual o fetiță în vârstă de şapte ani, pe o plajă din Constanţa.

„La data de 1 septembrie, în jurul orei 16.00,  polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, un bărbat de 38 de ani ar fi săvârșit acte de exhibiționism în public și ar fi atins o minoră în mai multe zone ale corpului”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri. Procurorul de caz a dispus măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*