Bărbat cercetat penal după ce a încercat să ofere mită unui polițist de la Transporturi

Bărbat cercetat penal după ce a încercat să ofere mită unui polițist de la Transporturi. FOTO cu rol ilustrativ

Un bărbat s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce a încercat să ofere 1.000 de lei mită unui polițist de la Transporturi care îl oprise pentru un control.

Potrivit IPJ Constanța, un polițist din cadrul Secției Regionale Transporturi Constanța, ce se afla marți, 16 august, în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Gării Constanța, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, iar din declarația verbală a acestuia, polițistul a constatat faptul că nu deținea documentele autoturismului asupra sa. În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că polița de asigurare obligatorie este expirată din luna ianuarie a anului 2022, faptă care atrage o sancțiune contravențională, precum și reținerea certificatului, respectiv a plăcuțelor de înmatriculare.

„În timpul completării procesului verbal de contravenție, conducătorul auto s-a deplasat la autospeciala de poliție, fără ca polițistul să știe, punând în torpedoul mașinii suma de 1.000 de lei. Ulterior, bărbatul i-a solicitat agentului de poliție să îi aplice un avertisment sau să considere că nu a văzut nimic”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Agentul de poliție a anunțat imediat eșalonul superior, ulterior fiind contactat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*