Președintele CA al Grupului KMG International, deținătorul Rafinăriei Petromidia: „Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat”

Vizită oficială a delegației companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan la CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a primit joi, 8 iulie, vizita oficială a unei delegații a companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan, proprietară a Rafinăriei Petromidia. Delegația companiei kazace a fost condusă de președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International, Daniyar Berlibayev, iar din aceasta a făcut parte și Felix Crudu-Teșloveanu,  directorul general al Rompetrol Rafinărie.

Potrivit reprezentanților CJ Constanța, reprezentanții companiei naționale de petrol și gaze din Kazahstan s-au deplasat în România, în contextul recentului incident care a avut loc la Rafinăria Petromidia. În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania națională, imediat după incident, pentru a minimiza consecințele negative ale acestuia precum și cele avute în vedere pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite în viitor.

„Scopul vizitei noastre este acela de a ne arăta sprijinul față de angajații noștri și de a-i asigura că nu au motive de îngrijorare pe viitor. După cum bine știți noi suntem unul din cei mai mari investitori din România și ne dorim să aducem doar beneficii zonei în care ne desfășurăm activitatea. Vrem să vă asigurăm, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai Statului român, că  există o implicare totală din partea  noastră și bineînțeles ne dorim repunerea în funcțiune a capacităților de producție, cât mai repede și în condiții de siguranță. Cu prioritate, oferim tot sprijinul familiilor colegilor răniți, depunând toate eforturile pentru a le asigura recuperarea cât mai rapidă. Din păcate, pierderea unui membru al echipei noastre nu poate fi prin nimic compensată. Vom oferi tot sprijinul moral și financiar familiei colegului nostru decedat”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Grupului KMG International, Daniyar Berlibayev.

În timpul întrevederii, Mihai Lupu a cerut partenerilor de dialog o informare lunară la nivelul județului Constanța, privind principalii indicatori de poluare, pentru ca toți locuitorii județului să știe clar că Rafinăria Petromidia nu reprezintă un factor poluant.

„Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente. Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora. Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete”, a spus președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Un incendiu la Instalația de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol a avut loc vineri, 2 iulie, în jurul orei 12.15, în urma căruia o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite. Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, fiind posibilă o defecțiune la elemente din instalație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*