Bărbat arestat preventiv după ce a agresat o bătrână din Lumina și i-a furat 2000 de lei din locuință

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a agresat o bătrână din Lumina și i-a furat 2000 de lei din locuință.

Potrivit IPJ Constanța,  la data de 13.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2024, până la data de 11.06.2024 inclusiv, a inculpatului A.I., cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„În concret, în cauză s-a reţinut că în noaptea de 11/12.05.2024, în jurul orei 02:00, inculpatul A.I. a pătruns fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea persoanei vătămate C.G., în vârstă de 85 de ani, din localitatea Lumina, judeţul Constanța, iar apoi în interiorul casei acesteia, prin forţarea unei ferestre. Inculpatul a găsit victima în dormitorul ei, după care a lovit-o în mod repetat, iar înainte de a fugi a luat din locuinţă suma de 2000 de lei.

În urma examinării medico-legale s-a constatat că leziunile traumatice suferite de victimă necesită pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Inculpatul a fost identificat şi reţinut în cauză la data de 12.05.2024.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Postului de Poliție Lumina, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 13.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2024, până la data de 11.06.2024 inclusiv, față de inculpatul A.I.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*