O adolescentă în vârstă de 14 ani, reținută pentru comiterea a 14 infracțiuni de furt și furt calificat. Ea a furat inclusiv din saloane de spital, prejudiciul fiind de aproximativ, 20.000 de lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au emis vineri, 21 iulie, o propunere privind luarea măsurii arestului preventiv pentru o adolescentă în vârstă de doar 14 ani și șase luni, în urma comiterii a nu mai puțin de 14 infracțiuni de furt și furt calificat. Inculpata a fost reținută anterior în legătură cu aceste fapte.

Conform probatoriului adunat până în prezent, activitatea infracțională a tinerei a avut loc pe o perioadă de aproximativ cinci luni, în care au fost comise nu mai puțin de 14 furturi, dintre care șase au fost calificate ca furturi simple, iar opt ca furturi calificate. Prejudiciul total estimat se ridică la suma de 8.780 lei, plus valoarea a nouă telefoane mobile, însumând o valoare totală de peste 20.000 de lei.

Metodele folosite de tânără pentru a-și atinge scopurile au fost diverse, profitând fie de neatenția persoanelor vătămate, fie de absența acestora din locuințe sau chiar de momentul în care acestea dormeau. În unele cazuri, adolescenta a pătruns în sediile unor instituții și persoane juridice de drept privat, iar în altele, în locuințele unor persoane vătămate sau în sălile de spital, profitând de momentul în care acestea primeau îngrijiri medicale. Principalul obiect al furturilor a fost reprezentat de telefoanele mobile, dar au fost sustrase și sume de bani, în funcție de ocazie.
În desfășurarea infracțiunilor, inculpata a fost susținută în unele situații de alți minori, care, potrivit legii, nu vor răspunde penal pentru complicitatea lor în aceste fapte.

În timp ce anchetatorii continuă investigațiile în acest caz, adolescenta a fost prezentată instanței de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*