Aterizare cu probleme la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. O aeronavă a Școlii Superioare de Aviație Civilă a rămas fără trenul de aterizare. Nu au fost persoane rănite

FOTO Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Un incident a avut loc astăzi pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu după ce o aeronavă a Școlii Superioare de Aviație Civilă a rămas fără trenul de aterizare și a reușit să ajungă să ajungă în siguranță la sol. Nu au fost persoane rănite.

“Azi, 15.09.2023, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fără tren de aterizare, aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern. Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.  La bordul aeronavei se aflau 2 membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală. Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională” – Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Cauza producerii incidentului este investigată.

“AIAS investighează evenimentul de aviație civilă produs în data de 15.09.2023 pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța

În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11:05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime.

Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare” – AIAS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*