Litoralul are nevoie de lideri, nu de păpuși de paie

Jurnalistul Adrian Boioglu. FOTO Mitică Raftu
Jurnalistul Adrian Boioglu. FOTO Mitică Raftu

Nu ne e dor de Radu Mazăre sau de Corina Martin. Dar avem nevoie de cineva care să facă ordine pe litoral și să trezească oamenii de turism din amorțire. Avem nevoie de cineva care să organizeze evenimente, care să comunice eficient pe teme de turism pe litoral.

În urmă cu 10 ani, înainte de 1 Mai, Mazăre se pregătea de paradă. A fost criticat că era ba faraon, ba nazist. A fost criticat că a cheltuit banii aiurea, ba chiar și condamnat pentru asta. Justiția și-a făcut treaba. Cu toate acestea, Mazăre avea și o latură pe care doar noi, jurnaliștii și unii apropiați ai lui o știau: îi punea la treabă pe oamenii din turism.

Înainte să se îmbrace în faraon, Mazăre pleca de la Cleopatra (restaurantul) cu un alai de angajați din Primărie și verifica plajele, gardurile, umbrelele de stuf, și toate cașcarabetele din Mamaia. Îi punea pe toți să le dărâme sau să le vopsească, după caz. Îi punea să-și măture aleile, să strângă gunoiul și să oprească tot ce însemna construcție de pe 29 aprilie până toamna.

Știi ce e culmea? Că oamenii aceia chiar îl ascultau. Nu vedeai 1 Mai cu zona Cazino plină de mizerie. Nu vedeai plajele nepregătite. Nu vedeai chioșcuri cu plăci de lemn în geam. Abia apoi începeau carele alegorice, fetele semi-dezbrăcate, parada și show-urile.

L-au trimis pe Mazăre la “Beciul Domnesc” și a apărut Corina Martin. Auto-intitulata “Regina Tomiris” nu avea nici puterea de convingere, nici cea financiară a lui Mazăre, dar știa să facă un eveniment pe care presa să-l difuzeze. Știa să vorbească în fața unei camere video vreme de 5 minute fără să repete ideile și să prezinte un nord al litoralului coerent, cu evenimente, cu oferte pregătite pentru turiști.

A picat Consiliul Județean al lui Nicușor Constantinescu și cu el s-a dus și Asociația Litoral – Delta Dunării a lui Martin. Cine a venit în locul lor?

Absolut nimeni!

Da, oameni precum Cristian Bărhălescu, Aurelian Marin sau Andi Chirilov sunt decenți în exprimare, dar nu organizează evenimente, nu fac paradă sau show. Vor fi mereu acei oameni pe care poți să te bazezi, dar nu pot schimba doar ei mersul lucrurilor din turism. Decența trebuie să fie dublată de putere.

Anca Nedea sau Nicolae Bucovală nu vor putea niciodată să convingă – nici măcar cu Asociația Patronală Mamaia – hotelierii să-și măture o alee înainte de 1 Mai.

Apele Române trăiesc în aceeași letargie de ani buni. Plajele ba sunt prea late, ba prea înalte, ba nu sunt oferite la timp administratorilor.

Din partea lui Vergil Chițac nu o să vedem niciodată mai mult decât vorbe, iar Mihai Lupu știm deja că nu are o strategie pentru turism. Nu ne trebuie penali în funcții publice, dar nici păpuși de paie.

Litoralul are nevoie de lideri de opinie. Nu unii care fac show-uri, ci care pot să organizeze forța turismului. Avem nevoie de oameni care răspund la telefon atunci când sunt sunați. Avem nevoie de oameni care văd dincolo de afacerea personală și care au o viziune pentru turismul de pe litoral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Foarte bine spus, niciodată nu va mai avea orașul Constanța un primar că Mazăre( un bun lider și un bun manager ), dacă vreți să vă aduceți aminte de acele vremuri intrați pe YouTube și căutați Mazăre Mamaia.

  2. În 30 de ani de la revoluție, Constanța a strălucit doar în epoca Mazăre-Constantinescu, ca ne place sau nu acesta este adevărul, și sa fim serioși pe plaja erau mii de fete mult mai dezbrăcate decât cele de pe carele alegorice!

  3. Mazare a fost primul primar de dupa “revolutie” are chiar a facut ceva pentru Constanta. Se pare ca a fost si singurul.
    Dar ceea ce lipseste in Romania, nu numai in Constanta, este biciul, pentru ca fiecare face ce vrea, fara riscul de a i se putea imputa ceva. Justitia nu exista, exista doar hotii de politicieni si hotii ceilalti.

  4. Puneti pe Marius Tulica, vine din noua generatie, tanar ,parior profesionist.
    Aici s-a ajuns dupa atata amar de ani, sa avem pariori ca si alesi politici. Oare cati din aceasta minunata echipa de la primaria Constantei isi petrec timpul cu pariurile sportive in loc sa duca la bun sfarsit un proiect adevarat, si aici nu ma refer la proiecte praf in ochi cu protejarea mediului sau analize pe viitoare proiecte. Interesant ar fi daca joaca si banii din taxele constantenilor la pariuri sau asta este o practica normala la o persoana politica ? Ne miram de ce se plange primarul Chitac ca nu sunt bani si de ce avem taxe peste taxe, parcari peste parcari. Iesi din casa si imediat ti-au sarit banii din buzunar. Dar normal, daca alesii nostri ( desi nu tin minte sa fi fost el ales de cineva, ci mai mult plantat ) joaca banii la pariuri Bine ca se dau majorari de salarii, beneficii la clasa politica. Ca dupa sa mearga sa sparga banii la pariuri. Zero respect fata de pozitia publica pe care o ocupa dar vine din randul grupului de partide care sustin casele de pariuri si publicitate agresiva peste tot cu pariuri. A mai fost si presendintele PMP, oare le dadea pronosticuri la sedinte ca de rezultate, proiecte, initiative aprope zero barat din partea lor. Din moment ce este asa maestru al pariurilor macar PNL a facut investitie buna, randament garantat. Mai verificati putin oamenii ca s-a ajuns o batjocura p******a daca avem acum pariori in partid, politica, primarie. Din moment ce toata viata lui a fost un lustruitor si l-a urmat pe Costin Avatufului peste tot, poate de acolo a si deprins boala asta cu pariurile ca totusi machedonii sunt mai inteligenti cu banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*