FOTO Primăria Rasova ridică două blocuri de locuințe sociale în comună, un proiect în valoare de aproximativ 10 milioane de lei

Suprafața de teren pe care Primăria Rasova va ridica cele două blocuri de locuințe sociale

Primăria Comunei Rasova a emis, la începutul lunii august, ordinul pentru începerea construcției a 32 de unități locative, cuprinse în două imobile situate pe strada Palmierului din localitate, ce vor fi destinate categoriilor sociale dezavantajate. Investiția, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei, se desfășoară prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul de Construcţii de Locuințe Sociale conform Legii Nr. 114/1996.

Potrivit reprezentanților Primăriei Rasova, scopul acestui program este construirea de locuințe sociale, locuințe cu chirie subvenționată parțial, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenta nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condiţiile pieţei. Obiectivul ce se dorește a fi atins este asigurarea unor condiții de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate, în special tineri sub 35 ani, tineri care să beneficieze de condiții de trai decente chiar dacă lipsa mijloacelor materiale nu le permite în totalitate acest lucru.

„Când ne-am hotărât să accesam fondurile necesare dezvoltării acestui proiect am avut în calcul inclusiv crearea de condiții decente de trai tinerilor și familiilor acestora, care să rămână aici și să contribuie la dezvoltarea economică, socială și demografică a comunității noastre. Nu a fost un proiect ușor de accesat, sarcina financiara asupra bugetului UAT-ului nefiind deloc de neglijat, dar beneficiile pe care acesta le va aduce comunității în viitor sunt imense. Spun asta în condiţiile în care tot mai mulți tineri părăsesc localitatea pentru a-și întemeia familii în alte zone. Acest proiect nu este unitar, el a fost gândit să se dezvolte într-un cadru complex, care mai include asfaltarea tuturor străzilor, extinderea rețelei de apă, dezvoltarea și punerea în funcțiune a rețelei de canalizare. Pentru toate acestea s-au depus proiecte, acestea fiind în stadii avansate de aprobare. Gândim astfel ca prin tot ceea ce facem să asiguram condiţiile dezvoltării turismului în acest minunat loc și să atragem investitori care să folosească la maximum forța de muncă tânără și disponibila în viitor”, a declarat primarul Mihalache Neamțu.

Cele două blocuri vor fi construite în regim P+3, pe o suprafața totală a terenului de 3.412 metri pătrați. Accesul pe teren se va face din strada Palmierului. Valoarea totală a proiectului este 8,7 milioane de lei, plus TVA, din care valoarea contractului finanțată de la bugetul de stat este de 7,7 milioane de lei, plus TVA, iar contribuția Primăriei Rasova este de un milion de lei, plus TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 23 de luni, plus o lună de servicii de proiectare, cu o perioadă de garanție de 36 luni de la data recepției.

Au acces la locuința socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința. Venitul net lunar pe familie se stabilește pe baza declarației de venit și a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale. Declarațiile de venit făcute cu nesinceritate atrag răspunderea materială sau penală, după caz.

De asemenea, locuințele sociale se repartizează de către autorităţile administrației publice locale care le au în administrare pe baza criteriilor stabilite anual de acestea și de ele pot beneficia, în ordinea de prioritate stabilita potrivit legii, următoarele categorii de persoane:

  • persoanele și familiile evacuate, sau care urmează a fi evacuate din locuințele retrocedate foștilor proprietari;
  • tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniți din instituţii de ocrotire socială și care au împlinit vârsta de 18 ani;
  • invalizii de gradul I și II, persoanele cu handicap;
  • pensionarii, veteranii și văduvele de război;

Locuințele sociale aparțin domeniului public al UAT Rasova, conform legii, și nu se pot vinde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*