Atenție șoferi! Se montează parapetul de beton pe DN 3, între Constanța și Valu lui Traian

Se montează parapetul de beton. FOTO DRDP (arhivă)

D.R.D.P. Constanța a anunțat că în cursul zilei de 14 octombrie încep lucrările de montare parapet rigid – beton, în zona mediană, pe DN 3, între km 249+305 – 252+945, localitățile Valu lui Traian și Constanța.

În prezent, parapetul median se termină imediat după nodul rutier al Autostrăzii A4, iar de aici și până la intrarea în Valu lui Traian, mulți șoferi întorc mașinile peste linia dublă continuă. În urma acestor manevre ce încalcă Codul Rutier s-au produs accidente rutiere grave, montarea parapeților de beton fiind singura soluție prin care șoferii vor putea fi convinși să renunțe la această ruletă rusească.

Parapetul nu va fi unul continuu până la intrarea în localitatea Valu lui Traian, ci va avea și o zonă în care se va putea schimba sensul de mers.

„Precizăm că după montarea parapetelor, se va crea un punct de întoarcere provizoriu la km 250+662, respectiv între Valu lui Traian (CT) și nodul rutier A4“, au precizat reprezentanții DRDP Constanța.

UPDATE:

Sensul giratoriu va fi amenajat în dreptul Cardinal Motors, acolo unde deja este o supra lărgire în vederea amenajării girației

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*