Atenție la „promoțiile“ ce vă bat la ușă: o bătrână a fost lăsată fără toți banii din casă

Masina de politie cu girofar în trafic. FOTO Catalin Schipor

Furturile comise din locuințe în prezența victimelor iau noi forme. Hoții, inventivi pun în aplicare tot felul de scenarii pentru a păcălii persoanele luate în colimator. Cea mai cunoscută este cea a „promoției“, care căpăta tot felul de forme. Ultima pusă în practică este cea a pilotelor, una dintre victime fiind o bătrână de 81 de ani din Valu lui Traian. Aceasta s-a trezit în cursul zilei de 21 iunie a.c. la poartă, cu o tânără care vindea pilote, la „oferta“: cumpărai două, primeai trei, cumpărai trei, mai primeai două bonus… Bătrâna a fost încântată, dar între timp, vânzătoarea a avut nevoie de apa și de mers la baie. Așa a avut timp a caute prin locuința victimei să vadă unde are ascunși banii și i-a furat sumă de 5.000 de lei. Când a descoperit că a fost furată, victimă a anunțat poliția și a putut oferii câteva detalii despre hoață. Acestea, la care s-au adăugat imaginile unor camere de supraveghere din zonă, i-au ajutat pe polițiști să o identifice și să o prindă pe suspectă. Este vorba de N.F. de 21 de ani din localitatea Motcă – județul Iași. Oamenii legii au reușit să recupereze întreg prejudiciul din acest caz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*