Articole pirotehnice interzise și ”vitamine”, descoperite de jandarmi asupra unui tânăr din Constanța

Articole pirotehnice interzise și substanțe interzise descoperite de jandarmi. FOTO IJJ Constanța

Mai multe articole pirotehnice interzise și ”vitamine” au fost descoperite de jandarmi asupra unui tânăr din Constanța.

Potrivit IJJ Constanța, duminică, 14.01.2024, în jurul orei 21:15, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflată în timpul unei misiuni în municipiul Constanța, a observat în interiorul unei săli de joc un tânăr care fuma.

Jandarmii s-au apropiat, l-au legitimat pe bărbat și l-au sancționat pentru nerespectarea prevederilor legii 349/ 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Ulterior jandarmii au efectuat asupra sa control corporal preventiv și au găsit în portofelul acestuia o punguliță transparentă în care se afla un praf alb.

“După efectuarea controlului corporal, deoarece tânărul le-a spus jandarmilor că a venit la sala de jocuri cu mașina tatălui său, jandarmii au controlat și autovehiculul. În urma acestui control au descoperit și în spațiul de depozitare din cotieră o punguță de plastic transparent în care se aflau 9 capsule de culoare albă. Tânărul a afirmat că atât praful alb cât și pastilele găsite de jandarmi sunt suplimente și vitamine.

În portbagajul mașinii a fost descoperită o geantă neagră în care se aflau 275 de articole pirotehnice din categoria F3, interzise a fi deținute și folosite de către persoanele fizice neautorizate (menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile 126/1995 ”orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune”)” – IJJ Constanța.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța unde au fost întocmite acte de sesizare pentru toate faptele constatate, iar materialele pirotehnice și substanțele găsite au fost predate către organele de poliție, pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*