Arhiepiscopia Tomisului condamnă războiul din Ucraina și strânge ajutoare pentru refugiați

Arhiepiscopia Tomisului strânge ajutoare pentru refugiați

Arhiepiscopia Tomisului a organizat până acum cinci transporturi umanitare către vama Isaccea, a anunțat luni, 7 martie, IPS Teodosie, într-o conferință de presă.

Unul dintre ele a fost direcționat către protoieria Niculițel și mănăstirea Celic-Dere, care oferă găzduire refugiaților. Celelalte patru au fost direcționate către vama Isaccea de unde pr. Miseli Stegarescu, din Ismail, le-a preluat către comunitățile din zona Odessa.

Au fost transportate alimente neperisabile, apă, pături, haine groase, prosoape, lenjerii, produse igienico-sanitare, scutece, lapte praf, etc. Valoarea estimativă a produselor se ridică la peste 55.000 de lei. Au mai fost oferite și medicamente în valoare de 15.000 de lei către Crucea Roșie din vama Isaccea.

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului oferă cazare cu masă pentru 66 de refugiați (mame și copii) în centre sociale ce aparțin parohiilor. Alte 100 de locuri sunt disponibile în trei dintre mănăstirile eparhiei. Alte câteva sute de refugiați sunt cazați la pensiuni, hoteluri și enoriași din județul Constanța.

Colecta este în desfășurare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*