FOTO Primăria din Mihai Viteazu a alocat fonduri pentru construcția unei case mortuare și a clopotniței în satul Sinoe

Primăria comunei Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

În conformitate cu cerințele Uniunii Europene, dar și pentru a asigura condiții civilizate și decente pentru privegherea și înmormântarea celor morți, administrația publică locală din comuna constănțeană Mihai Viteazu a demarat procedurile pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noua casă mortuară și la clopotnița de la Parohia Sinoe.

Este un proiect important pentru comunitate, pentru a veni în sprijinul celor care se confruntă cu evenimente nefericite, precum trecerea în neființă a celor dragi. Trebuie să ne aliniem la cerințele europene, însă este și o investiție ce ține de civilizație, pentru că nu mai putem ține mortul la domiciliu, iar o casă mortuară asigură toate condițiile pentru a ține priveghiul.

Și pentru familie este mai bine, atunci când se produce un eveniment nefericit, să aducă la capelă persoanele dragi care au decedat, aici având toate condițiile necesare. La biserică avem, inclusiv, capac frigorific, astfel că persoana decedată poate fi ținută cele două trei-zile, așa cum sunt obiceiurile, indiferent de vremea de afară, a declarat, pentru CTnews, primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

Proiectul este finanțat din bugetul local, fiindu-i alocată suma de 439.750 lei, însă costul final va fi cunoscut după deschiderea ofertelor depuse la licitație de către firmele care doresc să realizeze lucrarea.

S-a ținut licitația și, în perioada următoare, vom deschide plicurile și vom cunoaște numele firmei care se va ocupa de lucrare, a mai spus primarul comunei Mihai Viteazu.

Termenul de proiectare este de o lună, termenul de execuție al lucrării de cinci luni, iar termenul de garanție acordat lucrărilor este de 24 de luni. În cadrul casei mortuare, pe lângă camera de priveghi, va exista o cameră pentru utilități, unde să poată fi pregătite cele necesare, dar și grupuri sanitare. În prezent, în satul Sinoe trăiesc aproximativ 1900 de locuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*