Aproape 100 de sancțiuni au fost aplicate, într-o singură zi, de polițiștii locali constănțeni pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

Sancțiuni aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru identificarea conducătorilor auto care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale, conform HCLM 433/2020. Au fost verificate 189 de autovehicule și au fost aplicate 89 de sancțiuni în valoare totală de 33.344 de lei.

„Reamintim că fapta de a circula fără a deține autorizație de folosire a tramei stradale și, după caz, fără a obține avizul de traseu constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 276 lei și 1100 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/ masa încărcată admisă cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone inclusiv și cu amendă între 1.100 lei și 2.500 lei pentru vehiculele cu masa totală autorizată/ masa încărcată maxim admisă peste 7,5 tone”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

De asemenea, conducătorii auto care nu prezintă autorizație de circulație valabilă sau aviz de traseu sunt sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 109 și 543 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*