Mai multe programe sociale, adoptate de CL Ovidiu. Vor fi date tichete de Paște și de Crăciun, va fi acordat un trusou pentru nou-născuți și un pachet cadou pentru căsătorie

Primăria Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Mai multe programe sociale au fost adoptate de Consiliul Local Ovidiu, în cadrul ședinței din data de 28 februarie, la inițiativa primarului George Scupra. Acestea urmează să fie derulate prin Direcția de Asistență Socială Ovidiu.

Programele respective sunt următoarele:

1.Programul Fertilizare în vitro (FIV Ovidiu) în parteneriat cu Maternitatea Euromaterna. Beneficiarii programului sunt femeile infertile care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală. Cuantumul sprijinului financiar este de 10.000 lei/ beneficiar pentru 5 cazuri/ an.

2.Acordarea de tichete valorice cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun. Valoarea tichetului social este de 70 de lei și se acordă următoarelor categorii: pensionari sau alte persoane a căror venituri lunare nete sunt mai mici sau egale cu suma de 1400 lei, celor care sunt încadrați într-un grad de handicap grav, accentuat sau mediu, celor cu vârstă de peste 60 ani fără venituri şi persoanelor care beneficiază de ajutor social.

3.Acordarea trusoului pentru nou născuţi, în cuantum de 350 lei, sub formă de produse specifice bebeluşilor, tuturor copiilor născuţi după data de 01.02.2023, ai căror părinţii domiciliază pe raza UAT Ovidiu.

4.Pachet cadou pentru căsătorie constând în album foto și înregistrare video cu ceremonia de casătorie la starea civilă.

5.Transport gratuit pentru persoanele vulnerabile care nu-şi pot permite să se deplaseze pentru investigaţii medicale sau să meargă la diverse instituţii publice, de pe raza judeţului Constanţa, în baza unei cereri depuse de către beneficiar sau familia acestuia.

6.Monitorizarea persoanelor vârstnice, vulnerabile şi greu deplasabile, care locuiesc singure. La cererea acestora le vor fi procurate medicamente sau alte produse de uz personal. La această acţiune vor fi implicaţi şi voluntaridacă situaţia o va impune.

7.Persoanelor vulnerabile cu venituri mici sau fără venituri, care nu se încadrează la ajutorul de încălzire, conform Legii nr. 226/2021, li se vor achiziţiona lemne de foc (1,5 m³), în baza unei cereri, a unei anchete sociale şi documente justificative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*