Apa livrată de RAJA Constanţa respectă toate normele de calitate şi potabilitate

RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu
RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu

În ultimele zile, în anumite zone ale județului Constanța au apărut tot felul de zvonuri legate de ploile din ultima perioadă, ploi care ar afecta calitatea apei livrată de RAJA Constanța. Având în vedere aceste false afirmații, SC RAJA SA aduce la cunoștința abonaților următoarele:

• S.C. RAJA S.A. Constanţa a acordat şi acordă în permanenţă o atenţie maximă problemelor de sănătate publică. Ca atare, monitorizarea şi menţinerea calităţii apei potabile sunt necesităţi primordiale, pe care se bazează întreaga activitate a societăţii. În aceste condiţii, la nivelul RAJA Constanţa funcţionează o Direcție de Calitate, ai cărei reprezentanţi monitorizează şi analizează indicatorii chimici, fizici şi bacteriologici ai apei, indicatori care atestă potabilitatea finală a apei livrate. Analizele de potabilitate se fac în permanenţă, în laboratoare acreditate RENAR, iar zilnic se fac raportări cu toate rezultatele analizelor. În plus, pentru o monitorizare cât mai exactă a calității apei potabile livrate abonaților, între RAJA Constanţa şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa există o colaborare foarte strânsă, reprezentanţii Direcţiei realizând un supracontrol asupra monitorizării calităţii apei potabile. Astfel, inspectorii D.S.P. recoltează probe din toate sursele de apă, dar și de la nivelul rețelelor de distribuție, probe pe care le analizează în laboratoarele proprii.

• Sistemul de distribuție apă potabilă, operat de societatea noastră, este un sistem închis, aflat sub presiune, ce nu are nicio legătura cu ploile sau cu mediul exterior.

În aceste condiții, asigurăm toţi abonaţii RAJA Constanţa că apa potabilă pe care o consumă din sistemul de alimentare al societăţii este de calitate, în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere chimic, fizic, bacteriologic şi microbiologic. Toţi cei care doresc să obţină informaţiile privind calitatea apei, se pot adresa oricând S.C. RAJA S.A. Constanţa, dar şi Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, care monitorizează permanent calitatea apei livrată de societate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*