Anchetă a ISJ Constanța, în urma incidentului în care un adolescent a fost agresat în apropierea unui liceu din municipiu

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța. FOTO Facebook

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, în cazul adolescentului agresat de doi tineri pe stradă, lângă unitatea de învățământ, în urma unui mesaj postat de pe pagina instituțională de Facebook.

Potrivit ISJ Constanța, mesajul descria în mod explicit o situație conflictuală, cu manifestări de violență fizică, în rândul elevilor. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorul școlar de sector, a contactat de urgență conducerea unității de învățământ pentru a obține detaliile legate de incidentul semnalat.

„Din informațiile date de managerul instituției școlare s-a constatat faptul că respectivul conflict a avut loc astăzi, 24 septembrie, în fața Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, între un elev de clasa a X-a și un grup de persoane care locuiesc în apropierea unității de învățământ.

La semnalarea evenimentului de către elevul agresat, conducerea liceului a apelat serviciul 112, apel în urmă căruia, la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și o patrulă de poliție. Au fost acordate îngrijiri medicale elevului și au fost solicitate declarații de la martorii prezenți la momentul derulării incidentului. Conducerea liceului ne-a informat că situația înregistrată astăzi este posibil a fi cauzată de un schimb de replici care a avut loc în cursul zilei de ieri între elevul respectiv și o elevă, soră a unuia dintre agresori, cu toate că, la acel moment doamna director adjunct, prof. Magdalena Martinescu, a intervenit la momentul respectiv și i-a direcționat pe cei doi către sălile de clasă pentru a participa la cursuri”, au precizat reprezentanți ai ISJ Constanța.

În acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun, în funcție de expertiza instituțională specifică.

„Luni, 27 septembrie, la prima oră, o echipă de inspectori școlari se va prezenta la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile de intervenție în această situație”, au mai transmis sursele citate.

De asemenea, s-a solicitat de urgență unității de învățământ derularea unor acțiuni de prevenire a actelor de bullying, în colaborare cu grupul de acțiune anti-bullying din instituția școlară și cu specialiștii din cadrul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*