Ana-Maria Vătămanu, reacție după ce Mihai Lupu a inițiat un proiect prin care solicită revocarea a patru mandate acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

Ana Maria Vătămanu. FOTO Adrian Boioglu

Ana-Maria Vătămanu a reacționat după ce Mihai Lupu a inițiat un proiect prin care solicită revocarea a patru mandate acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Astfel,  Ana-Maria Vătămanu a ținut să facă mai multe precizări în legătură cu proiectul de hotărâre inițiat de Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), și Petre Enciu, vicepreședinte al instituției, prin care se solicită revocarea, în ședința din data de 31 august 2023 a CJC, a patru mandate prin care Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC) a fost împuternicită să se ocupe, în numele UAT Județul Constanța, de proiecte esențiale pentru dezvoltarea Constanței.

“Proiectul de hotărâre inițiat de domnii președinte Mihai Lupu și vicepreședinte Petre Enciu nu are obiect, astfel că o eventuală votare a lui în ședința CJC din 31 august 2023 nu poate produce efecte. Pentru corecta informare a mass-media, a opiniei publice și a doamnelor și domnilor consilieri județeni, subliniez că, prin proiectul de hotărâre inițiat de domnii Mihai Lupu și Petre Enciu, se solicită inclusiv retragerea unui mandat acordat de CJC către ADDJC, care și-a încheiat deja efectele, făcând, astfel, inutilă votarea unei hotărâri de Consiliu Județean.

Prin HCJ 315/2022, Consiliul Județean Constanța a mandatat Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța să „efectueze toate demersurile pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Concret, este vorba despre două proiecte prin care se vor reface și moderniza 34,57 de km de drum județean (23,54 km – DJ 393 și 11,03 km – DJ 391).

În baza mandatului menționat, ADDJC s-a ocupat integral, în numele și în folosul autorității solicitante UAT Județul Constanța, de depunerea documentației tehnice. Ulterior, județul Constanța a primit, în anul 2022, finanțarea de 140 de milioane de lei (peste 28 de milioane de euro), prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru cele două proiecte de infrastructură”, a spus Ana-Maria Vătămanu.

Conform mandatului primit de ADDJC prin HCJ 315/2022, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a depus două cereri de finanțare, în calitate de BENEFICIAR al celor două proiecte, ambele cereri fiind semnate de domnul președinte Mihai Lupu, în calitate de reprezentant legal al autorității solicitante UAT Județul Constanța.

Astfel, după ce ADDJC a depus, în calitate de BENEFICIAR, cele două cereri de finanțare, precum și toate celelalte documente tehnico-economice, finanțarea primită de județul Constanța, în anul 2022, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, s-a făcut, în mod logic și legal, tot prin BENEFICIAR, respectiv prin ADDJC.

În data de 21.07.2023, mandatul primit de ADDJC prin HCJ 315/2022 și-a încetat efectele, aflându-ne deja în faza finală, în care între Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, în calitatea sa de BENEFICIAR, și Ministerul Dezvoltării există doar corespondențe clarificatoare privind semnarea contractelor de finanțare prin „Anghel Saligny”.

“Subliniez că, în această etapă finală în care ne aflăm în acest moment, toate acțiunile ADDJC se desfășoară strict în calitatea sa de BENEFICIAR al proiectelor, și nu în calitate de Asociație mandatată de CJC să „efectueze toate demersurile pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, așa cum prevedea mandatul primit prin HCJ 315/2022.

În aceste condiții, vorbind despre un mandat CJC care deja s-a încheiat, proiectul de hotărâre asumat de domnii președinte Mihai Lupu și vicepreședinte Petre Enciu nu poate produce efecte legale, nici măcar în urma unui vot al doamnelor și domnilor consilieri județeni”, a mai spus Ana-Maria Vătămanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*