Încep restricțiile de parcare în zona centrală a Constanței pentru repetiția generală de Ziua Națională a României

Încep restricțiile de parcare pentru repetiția generală de Ziua Națională a României. FOTO: Primăria Constanța

Autoritățile locale atrag atenția șoferilor că încep restricțiile de parcare în zona centrală a orașului Constanța, pentru repetiția generală de Ziua Națională a României. Antrenamentul general pentru organizarea manifestărilor va avea loc luni, 28 noiembrie, între orele 09.00 – 13.00.

Astfel, pentru a permite desfășurarea repetiției, de duminică, 27 noiembrie, de la ora 18.00, până luni, 28 noiembrie, la ora 13.00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, parcarea aflată la Oficiul Poștal nr.1, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și strada Valea Portului. Restricțiile vor fi impuse inclusiv aprovizionării cu marfă a magazinelor/ restaurantelor din zonă. Restricțiile sunt valabile și în perioada 30 noiembrie, ora 18.00 – 01 decembrie, ora 13.00.

Luni, în intervalul orar 09.00 – 13.00, și joi, 01 decembrie, între orele 08.00 – 13.00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis – tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian – sectorul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu, și pe strada Termele Romane – sector cuprins între strada Traian și strada Valea Portului.

Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel:

  • pentru autovehiculele care circulă pe strada Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe strada Valea Portului către strada Prelungirea Traian;
  • pentru autovehiculele care circulă pe strada Traian, acestea vor fi direcționate către strada Mihai Viteazu;
  • pentru autovehiculele care circulă pe bulevardul Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe strada I.G. Duca, respectiv pe strada Mihai Viteazu;
  • pentru autovehiculele care circulă pe strada Mircea cel Bătrân dinspre zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe bulevardul Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”.

Restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun aparținând CT BUS. Acestea vor staționa cel mult 15 minute pe strada Termele Romane, strada Mihai Viteazu și bulevardul Ferdinand, în stațiile special amenajate, pe perioada defilării plutoanelor.

  • pentru autovehiculele care circulă pe strada Mihai Viteazu, dinspre „magazinul Tomis”, acestea vor fi direcționate pe relația dreapta spre „Gara Constanța”.

Străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Dacia, Sarmisegetuza, Constantin Brătescu, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, Dragoș Vodă vor fi închise circulației, fie prin amplasarea de elemente de atenționare – conuri reflectorizante, benzi delimitatoare, fie prin respectarea indicațiilor polițiștilor implicați în misiune.

  • pe strada Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân și pe strada Cuza Vodă – între bulevardul Tomis și strada Răscoalei din 1907, se va institui semnalizarea temporară pentru circulația în ambele sensuri, traficul fiind dirijat corespunzător.

De asemenea, până pe 02 decembrie, pe bulevardul Tomis, sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, se vor înlătura separatoarele pentru delimitarea pistelor de biciclete.

Ca măsură suplimentară, în perioada 30 noiembrie, ora 18.00 – 01 decembrie, ora 13.00, se va restricționa accesul autovehiculelor în parcările Primăriei Municipiului Constanța, Instituției Prefectului – județul Constanța și Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*