De mâine, restaurantele din Constanța vor putea funcționa, la interior, la o capacitate de până la 50 la sută

Patronatele din turism intenționează să dea Guvernul în judecată dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie
De mâine, restaurantele din Constanța vor putea funcționa, la interior, la o capacitate de până la 50 la sută

Municipiul Constanța a fost încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori ceea ce permite ca, începând de sâmbătă, 8 mai, restaurantele să poată funcționa, la interior, la o capacitate de maximum 50 la sută.

Potrivit Prefecturii Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat vineri, 7 mai, hotărârile nr. 68 și nr. 69. Prima hotărâre prevede constatarea încadrării în limita de incidență cumulată la 14 zile a celor 70 de U.A.T.-uri din județul Constanța, după cum urmează:

  • 64 de U.A.T.-uri sunt încadrate în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.
  • 5 U.A.T.-uri – Năvodari, Cerchezu, Fântânele, Lumina și Pecineaga, sunt încadrate în limita de incidență mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • un U.A.T. – Dumbrăveni, este încadrat în limita de incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Măsurile intră în vigoare din data de 08 mai, ora 00.00 și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

„Municipiul Constanța este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Asta înseamnă că, începând de mâine, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50 la sută. Aceeași capacitate maximă se va aplica și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor. Totodată, va fi permisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum doi metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”, au precizat reprezentanți ai Prefecturii Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*